Вівторок
14.05.2024
00:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
width="213" data="http://agitki.ru/flash/stuff/dclock2.swf">
Великомедведівська гімназія Судилківської ОТГ
Головна » 2017 » Жовтень » 19 » ЗВІТ ДИРЕКТОРА ЗА 2016-2017 Н.Р
15:30
ЗВІТ ДИРЕКТОРА ЗА 2016-2017 Н.Р

Протокол № 1

загальних зборів (конференції)

Великомедведівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»

Присутні: 49 чоловік 26.05.2017 р.

Порядок денний:

  1. Звіт про діяльність директора Великомедведівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» Лінник Н.В. за 2016-2017 н. р.

 

СЛУХАЛИ: директора Лінник Н.В., яка зазначила, що закінчився навчальний рік і тому ми зібралися, щоб підвести підсумки роботи та дати оцінку моїй діяльності на посаді директора НВК протягом 2016-2017 навчального року.

Керуючись основними нормативно-правовими та інструктивно-методичними документами щодо організації методичної роботи з педагогічними кадрами, на виконання плану роботи навчального закладу на 2016-2017 н. р., з метою подальшого вдосконалення роботи з педагогічними кадрами, підвищення рівня методичної роботи, фахового рівня педагогів, їх готовності до інноваційної діяльності, створення необхідних умов для всебічного розвитку та соціальної адаптації учнів, збереження і зміцнення їх здоров’я, формування в них цілісної системи життєвих та предметних компетентностей на основі особистісного підходу до потреб і можливостей кожної дитини, а також відповідно до завдань, визначених у наказі по навчально-виховному комплексі (далі – НВК) від 09.09.2016 р. № 104-од «Про організацію методичної роботи з педкадрами у 2016-2017 н. р.» було продовжено роботу над реалізацію загальношкільної проблеми «Школа, дружня до дитини».

Методична робота у НВК була спланована на основі моніторингових і діагностичних досліджень, анкетувань, а зміст обумовлювався визначальними нормативно-правовим документами про освіту, навчальними планами та програмами, інструктивно-методичними документами, специфікою навчального закладу.

У 2016-2017 н. р. поставлені методичні завдання реалізовувалися через колективні, групові та індивідуальні форми роботи, що випливали із загальношкільної проблеми.

Діапазон методичної роботи був досить широкий: проведено різні моніторингові та діагностичні дослідження, вивчено запити і потреби, виявлено творчий потенціал й утруднення кожного вчителя тощо.

З метою організованої та цілеспрямованої роботи було затверджено склад методичної ради, обговорено і схвалено структуру методичної роботи, форми методичної роботи, складено план роботи над науково-методичною проблемою, обговорено, погоджено та затверджено плани засідань методичних об’єднань (далі – МО) на 2016-2017 н. р.

Діяльність МО була спланована на основі річного плану роботи НВК. Протягом 2016-2017 н. р. функціонували такі методичні підрозділи, керівниками яких проведено по 4 засідання:

  • школа становлення молодого педагога (Петрик І.Г.);
  • психолого-педагогічний семінар (Савіцька Н.В.);
  • клуб класного керівника «Довіра» (Мудра О.І.);
  • наукова лабораторія з упровадження Концепції національно-патріотичного виховання та реалізації проблеми експериментально-дослідної програми (Швець Н.В.);

предметні МО:

  • МО вчителів початкових класів та вихователів дошкільної групи (Янчук Н.А.);
  • МО вчителів суспільно-гуманітарного циклу (Куземко О.М.);
  • МО вчителів природничо-математичного циклу (Пантелеймонова Л.Е.);
  • МО вчителів естетично-оздоровчого циклу (Рабош Н.Г.)

та 3 засідання творчої групи (Борилюк Д.П.).

З ІІ семестру 2017 р. були внесені зміни у структуру методичної роботи, зокрема розпочато роботу постійно діючого семінару для вчителів, які викладатимуть у 9 класі у 2017-2018 н. р. за новими програмами згідно Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (3 засідання, керівник – Бабак О.П.).

Окрім зазначених МО у навчальному закладі на належному рівні було організовано самоосвіту, наставництво (наказ по НВК від 05.09.2016 р. № 98-од), забезпечено організацію роботи атестаційної комісії (наказ по НВК від 14.09.2016 р. № 108-од), проходження педагогами курсів підвищення кваліфікації при Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти згідно окремого графіку (наказ по НВК від 03.01.2017 р. № 1-од).

З метою поширення кращого педагогічного досвіду, підвищення рівня фахової та педагогічної майстерності, активізації творчого потенціалу та професіоналізму педагогів у НВК проводилися конкурси: «Вчитель року», декада наставника (наказ по НВК від 05.09.2016 р. № 100-од), декада педмайстерності «Я атестуюсь» (наказ по НВК від 01.12.2016 р. № 133-од), щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек (наказ по НВК від 19.09.2016 р. № 111-од), декада молодого спеціаліста (наказ по НВК від 30.01.2017 р. № 5-од), місячник ППД (наказ по НВК від 24.02.2017 р. № 14-од) тощо. У рамках цих заходів проводилися відкриті уроки та виховні заходи, у проведенні яких свій професіоналізм продемонстрували такі педагоги: Петрик І.Г., Бабак О.П., Куземко О.М., Шикерук О.Г., Мєшкова Т.В. та інші.

Якісно організовано і проведено предметні тижні, заплановані на 2016-2017 н. р., про що свідчать звіти та фотоматеріали вчителів-предметників. Так, на належному рівні проведено наступні тижні: олімпійський тиждень (вчитель Мєшков Р.В..), тиждень книги у рамках щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек (бібліотекар Мєшкова Т.В.), тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності (вчителі Ребекевша Ж.М., Нюнько Ж.І., Миронюк Н.О., Янчук Н.А., Мудра О.І., вихователі Шикерук О.Г., Марчук О.Ю.), тиждень історії (вчитель Борилюк Д.П.), тиждень екології (Бабкіна О.С.), тиждень англійської мови (Рибачук І.М., Гончарова М.В.), тиждень біології (Бабкіна О.С.), тиждень правознавства (Борилюк Д.П.), тиждень рідної мови (вчителі Ковальчук С.В., Куземко О.М., Мудра О.І., Миронюк Н.О., Янчук Н.А., Нюнько Ж.І., вихователі Шикерук О.Г., Марчук О.Ю.), тиждень математики (Петрик І.Г., Пантелеймонова Л.Е.), тиждень зарубіжної літератури (Бабак О.П.), тиждень хімії (Бабкіна О.С.), тиждень географії (Швець Н.В.), тиждень іноземної мови (Рибачук І.М.) та інші.

Багато років поспіль у НВК діє науковий осередок «Логос», до участі в якому залучені здібні та обдаровані учні, що мають хист до написання науково-дослідницьких робіт. Керівництво науковим осередком здійснює Бабкіна О.С., яка забезпечує ефективну діяльність наукового осередку згідно вимог, веде необхідну ділову документацію, вчасно подає відповідну звітність. У кінці грудня 2016 р. у навчальному закладі відбулася наукова конференцію, в якій взяли участь слухачі, кандидати у члени МАН та дійсні члени МАН зі своїми наставниками: Нюнько Ж.І. – Кондратюк А., учениця 4 класу, Куземко О.М. – Ємець М., учень 5 класу, Бабак О.П. – Петрик О., учениця 6 класу, Петрик І.Г. – Вергун К., учениця 6 класу, Мудра О.І. – Белоусько М., учениця 3 класу.

У НВК продовжують активно впроваджуватися інноваційні технології, їх елементи у навчально-виховний процес та в управлінську діяльність, зокрема: інформаційно-комунікативні (Петрик І.Г., Куземко О.М., Бабак О.П., Рибачук І.М., Ребекевша Ж.М., Швець Н.В., Бабкіна О.С., Борилюк Д.П., Мудра О.І.), інтерактивні (Пантелеймонова Л.Е., Петрик І.Г., Лінник Н.В., Янчук Н.А., Ковальчук С.В.), здоров’язберігаючі (Янчук Н.А., Ребекевша Ж.М., Швець Н.В.) та особистісно зорієнтовані (Мудра О.І., Шикерук О.Г.).

З вересня 2015 р. розпочато реалізацію програми експериментально-дослідної роботи з проблеми «Формування особистості школяра на основі національних та європейських цінностей як суб’єкта громадянського суспільства і громадянина-патріота України». Для організованої, цілеспрямованої та ефективної роботи щодо реалізації даної програми розпочала роботу лабораторія невирішених питань (керівник Швець Н.В.).

У 2016-2017 н. р. виховна робота в навчальному закладі спрямовувалась на реалізацію Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Стратегію національно-патріотичного виховання на 2016-2020 роки», «Концепцію національно-патріотичного виховання», державних національних програм, здійснювалась відповідно до методичних рекомендацій та листів Міністерства освіти і науки України та нормативних документів у сфері освітньої політики щодо виховання, згідно річного плану роботи закладу, плану виховної роботи, планів класних керівників,які були затверджені у січні 2017 р.

Варто зазначити, що учнівське самоврядування – учнівська рада на чолі з президентом Шуригіною Тетяною, ученицею 10 класу, куратором Швець Н.В., проводять активну роботу щодо організації різноманітних шкільних заходів, конкурсів, залучаючи все більше учнів до участі в них. А протягом травня учнівський актив школи долучився до проекту, ініційованого народним депутатом України Р. Мацолою «Улюблений вчитель.

Так як педагогічний колектив працює над експериментально-дослідною програмою «Формування особистості школяра на основі національних та європейських цінностей як суб’єкта громадянського суспільства і громадянина-патріота України», найбільша увага приділялась саме національно-патріотичному вихованню, що здійснювалось на досить високому рівні.

Результати (таємного) голосування:

За Проти Утримались

  • визнати роботу задовільною 56 0 0

 

 

Голова зборів

Секретар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 357 | Додав: АМІД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: