Середа
15.05.2024
15:34
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
width="213" data="http://agitki.ru/flash/stuff/dclock2.swf">
Великомедведівська гімназія Судилківської ОТГ
Головна » 2015 » Серпень » 20 » Звіт директора Великомедведівського НВК
14:24
Звіт директора Великомедведівського НВК

Протокол № 1

загальних зборів (конференції)

Великомедведівського навчально-виховного комплексу  «загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»

Присутні: 56 чоловік                                                           28.05.2015 р.

Порядок денний:

1. Звіт про діяльність директора Великомедведівського навчально-виховного комплексу  «загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» Лінник Н.В.  впродовж 2014-2015 н. р.

СЛУХАЛИ: директора Лінник Н.В., яка зазначила, що закінчився навчальний рік і тому ми зібралися, щоб підвести  підсумки роботи та дати оцінку моїй діяльності на посаді директора протягом 2014-2015 навчального року.

На цих зборах, ми керуємося Положенням про порядок звітування директорів, керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженим Наказом МОН України № 178 23.03.2005 р.

 У своїй діяльності протягом 2014-2015 н. р.,  керувалася Статутом школи, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовими обов’язками директора школи, законодавством України та іншими нормативно-правовими актами.

        Великомедведівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний         заклад І-ІІІ степенів-дошкільний навчальний заклад»  є комунальною власністю Шепетівської районної ради Хмельницької області. Управління та фінансування здійснюється управлінням освіти, молоді та спорту Шепетівської районної державної адміністрації.

       11 навчальних кабінетів, спортивна зала, бібліотека   оснащені відповідним обладнанням, забезпечені науково-методичною літературою, роздатково-демонстраційним матеріалом,  періодичними виданнями.

У школі є один комп'ютерний клас на 6 робочих місць. Кабінет інформатики відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, про що свідчить акт перевірки дотримання санітарного законодавства санітарно-епідеміологічною станцією. У кабінеті є вікна, оснащені жалюзями, на робочих місцях установлені інструкції з ТБ. Школа має власний сайт, електронну пошта. У кабінеті інформатики, методичному кабінеті,  бібліотеці, дошкільній групі встановлена сучасна оргтехніка: 3 принтери, копіювальна техніка.       

У 2014 – 2015 н. р. в закладі створювалися належні умови для того, щоб забезпечити рівний доступ для здобуття якісної освіти учнями та дошкільнятами. З метою підвищення рівня організації навчально-виховного процесу всі діти охоплені навчанням і вихованням у закладі, всі випускники продовжують навчання для здобуття середньої і загальної освіти. Двічі на рік здійснюється перевірка та уточнення списків дітей мікрорайону. Створена повна база даних про всіх дітей, що проживають на території с. Велика Медведівка. Списки затверджуються сільською радою. З боку директора НВК, класних керівників існує постійний контроль за відвідуванням учнями та дошкільнятами закладу, ведуться журнали обліку відвідування, проведено педраду від 07.11.2015 р. № 4 «Про роботу педколективу щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 р. № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку».

      Протягом року вживалися заходи по покращенню матеріально-технічної бази: придбано духову шафу, пральну машину,  за рахунок  батьківських коштів зроблено ремонт школи (капітальний ремонт кабінету інформатики, географії, коридору на І поверсі, поточний ремонт у всіх інших приміщеннях закладу); за рахунок батьківських коштів та спонсорських коштів  закуплено ноутбук для проведення уроків з використанням ІКТ, дидактичні та методичні матеріали, спортивний інвентар для уроків фізичної культури у дошкільній групі. За 2014-2015 навчальний рік на розвиток НВК надійшла благодійна допомога від батьків на суму 4 700 грн.,  про що складені відповідні акти витрат.

                 Кошти, які надходили на рахунок НВК, використовувалися раціонально у відповідності до рішення батьківського комітету та ради закладу.

     Своєчасно було передплачено педагогами журнали, газети, придбано посібники, підручники.

        Важливим аспектом збереження здоров'я учнів є створення умов для раціонального харчування дітей протягом перебування у закладі. Організація харчування учнів регламентується законами України «Про освіту» (ст. 25), «Про загальну середню освіту» (ст.22), «Про охорону дитинства» (ст. 5).  Організованим гарячим харчуванням  було охоплено 58  учнів та 28 дитини  дошкільної групи, що становить 100 % від загальної кількості дітей шкільного та дошкільного віку. На виконання ст. 35 Закону України « Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України № 856 від 19.06.02 р. « Про організацію окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» безкоштовно, за рахунок бюджетних асигнувань  харчувалося 21 учень 1-4 класів, що становить 100%,  та діти з малозабезпечених сімей відповідно до поданих довідок.

      Здешевлення  харчування здійснювалось за рахунок благодійної допомоги батьків.  Середня вартість шкільного обіду  становила  6  грн.

       Медичне обслуговування учнів, вихованців ДНЗ та працівників організовано відповідно до нормативно-правових вимог. Для якісного медичного забезпечення учнів, дошкільнят та вчителів у закладі обладнаний медичний кабінет, де працює шкільна медична сестра Кондратюк Н.О., яка організовує систематичне та планове медичне обслуговування вихованців НВК, забезпечує профілактику дитячих захворювань. Щорічно на базі Шепетівської дитячої лікарні діти проходять медичне обстеження. Відповідно до результатів медичного огляду дітей, на підставі довідок лікувальної установи у закладі формуються спеціальні медичні групи, а також уточнені списки дітей підготовчої, основної групи та групи звільнених від занять фізичною культурою на навчальний рік. Відповідно до цих списків видано наказ. Працівники закладу також щорічно проходять поглиблений медичний огляд. Проходження медичного огляду фіксується в санітарних книжках установленого зразка, які реєструються і зберігаються у медсестри.

       Влітку на базі НВК працював пришкільний оздоровчий  табір «Гармонія» директором якого була Швець Н.В. Учні мають змогу оздоровитися в районному таборі «Здоров’я» на базі Шепетівської водолікарні.

    Управління навчальним закладом здійснюється згідно Концепції Школи, дружньої до дитини річного плану роботи, плану внутрішнього контролю та календарних планів вчителів-предметників і планів виховної роботи класних керівників, що забезпечує координацію діяльності усіх учасників навчально-виховного процесу, єдність вимог, контролю та взаємоконтролю в процесі роботи,   забезпечує планомірний розвиток навчального закладу.

      У навчальному закладі в наявності усі нормативно-правові документи, що регламентують діяльність загальноосвітнього навчального закладу.  

     Робота з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, профілактики травматизму дітей у побуті та під час навчально-виховного процесу визначається у діяльності педколективу як одна із пріоритетних і проводиться відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу, та інших численних нормативних актів, які регламентують роботу з цих питань та знаходиться під постійним контролем директора.  Наказом по НВК призначено Ребекевшу Ж.М. відповідальною за організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності, створено службу з охорони праці, сплановані заходи.

       На початку навчального року, напередодні канікул та святкових днів проводяться інструктажі з безпеки життєдіяльності серед учнів. Систематично проводяться цільові інструктажі з учнями перед екскурсіями, походами, спортивними змаганнями. У закладі наявні необхідні журнали з реєстрації всіх видів інструктажів з питань охорони праці. Кожна класна кімната, кабінет, спортзал має необхідний перелік документації з питань безпеки життєдіяльності. Також у приміщеннях НВК розміщено кілька стендів з техніки безпеки. Питання охорони праці та попередження травматизму неодноразово обговорювалися на нарадах при директору. Проведено педраду від 06.01.2015 р. протокол № 5 «Про роботу педколективу щодо організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу у відповідності до Закону України «Про охорону праці».

         Педагогічний колектив працює у тісній співпраці з батьківським колективом з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку дітей.   Батьки є учасниками позакласних заходів, тренінгових занять, свят, батьківських зборів тощо.   Класні керівники тісно співпрацюють з сім'ями своїх вихованців: відвідують дитину вдома, спілкуються з родиною. 

           У 2014-2015 н. р. методична робота у навчальному закладі здійснювалася відповідно до:

  • Закону  України «Про освіту»;
  • Закону  України «Про загальну середню освіту»;
  • Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року;
  • Положення про методичну роботу з педагогічними кадрами загальноосвітніх шкіл України;
  • Типового Положення про методичний кабінет навчального закладу;
  • Типового Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 20.12.2011 р. № 1473, із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки від 08.08.2013 р. № 1135;
  • річного плану роботи навчального закладу на 2014-2015 н. р.,

а також відповідно до завдань, визначених у наказі по навчально-виховному комплексі (далі – НВК) від 03.09.2014 р. № 91-од «Про організацію методичної роботи з педкадрами у 2014-2015 н. р.».

У І семестрі 2014-2015 н. р. було розпочато роботу над реалізацію загальношкільної проблеми «Школа, дружня до дитини», у відповідності до якої методична робота була спрямована на:

  1. реалізацію загальношкільної проблеми;
  2. створення умов для інтелектуального, соціального, психологічного, духовного, фізичного розвитку та саморозвитку учнів;
  3. формування і розвиток системи життєвих цінностей та компетентностей у школярів;
  4. виховання активної, свідомої, соціально адаптованої особистості, здатної приймати відповідальні рішення у різноманітних життєвих ситуаціях;
  5. забезпечення результативної участі та професіоналізму учителів у конкурсах професійної майстерності різних рівнів;  
  6. забезпечення результативної участі учнів у предметних олімпіадах, конкурсах різних рівнів, МАН; 
  7. підтримку і психолого-педагогічний супровід здібних та обдарованих дітей;                                                                
  8. вивчення і творче впровадження в практику навчання і виховання учнів педагогічних інновацій вчителів НВК, району та області;
  9. продовження роботи над оновленням, поповненням матеріально-технічної, науково-методичної та навчально-методичної бази навчальних кабінетів, НВК;
  10. удосконалення змісту, форм і методів науково-методичної роботи, підвищення рівня самоосвіти педагогів щодо опанування і впровадження ними методики організації навчання і виховання учнів на засадах розвитку життєвих навичок;
  11. удосконалення наявних і розроблення нових ефективних моделей соціального партнерства навчального закладу з іншими соціальними інститутами, дотичними до вирішення проблем навчання і виховання учнів;
  12. налагодження інформаційного супроводу і створення системи моніторингу діяльності Школи, дружньої до дитини.

Розпочалась робота й над науково-методичною проблемою «Удосконалення змісту, форм і методів науково-методичної роботи з метою опанування й впровадження педагогами методики організації навчання та виховання учнів на засадах розвитку життєвих навичок».

Методична робота у НВК була спланована на основі моніторингових і діагностичних досліджень, анкетувань, а зміст обумовлювався визначальними нормативно-правовим документами про освіту, навчальними планами та програмами, інструктивно-методичними документами, специфікою навчального закладу.

У 2014-2015 н. р. поставлені методичні завдання реалізовувалися через колективні, групові та індивідуальні форми роботи, що випливали із проблеми.

Діапазон методичної роботи був досить широкий: проведено різні моніторингові та діагностичні дослідження, вивчено запити і потреби, виявлено творчий потенціал й утруднення кожного вчителя тощо.

З метою організованої та цілеспрямованої роботи було затверджено склад методичної ради, обговорено і схвалено структуру методичної роботи, форми методичної роботи, складено план роботи над науково-методичною проблемою, обговорено, погоджено та затверджено плани роботи методичних об’єднань (далі – МО) на 2014-2015 н. р. Діяльність методичних об’єднань була спланована на основі річного плану роботи НВК.

З ІІ семестру 2015 р. були внесені зміни у структуру методичної роботи, зокрема розпочали роботу постійно діючі семінари для вчителів-предметників, які викладатимуть у 4, 7 класах у 2014-2015 н. р. за новими програмами згідно Державного стандарту початкової, базової і повної загальної середньої освіти (засідання педради від 06.01.2015 р. протокол № 5 «Про роботу педколективу щодо створення оптимальних умов для навчання і виховання учнів 1-3, 5-6 класів відповідно до вимог Держстандартів початкової загальної освіти та  базової загальної середньої освіти»).

Окрім зазначених МО у навчальному закладі на належному рівні було організовано самоосвіту, наставництво (наказ по НВК від 05.09.2014 р № 93-од), атестацію (наказ по НВК від 26.03.2015 р. № 34-од), забезпечено проходження педагогами курсів підвищення кваліфікації при Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти згідно окремого графіку. Так, станом на 29.29.05.2014 р. базові курси підвищення кваліфікації пройшли 9 педагогів: Мєшкова Т.В., бібліотекар, Лінник Н.В., вчитель початкових класів, Борилюк Д.П., вчитель історії та правознавства,     Ковальчук С.В., вчитель української мови та літератури, Савіцька Н.В., практичний психолог, Нюнько Ж.І., вчитель початкових класів, Куземко О.М., вчитель української мови та літератури, Петрик І.Г., вчитель математики, Франчук О.І., керівник гуртка.

З жовтня 2014 р. розпочато, а у березні 2015 р. закінчено атестаційну кампанію. Так, у 2014-2015 н. р. атестувалися такі педагоги: Нюнько Ж.І., вчитель початкових класів, Борилюк Д.П., вчитель історії та правознавства, Бабкіна О.С., вчитель хімії та біології, Швець Н.В., вчитель географії та біології, Мєшкова Т.В., бібліотекар. Ці педагоги проводили відкриті уроки, виховні та позакласні заходи, брали активну участь у методичній роботі як навчального закладу, так і в заходах районного методичного кабінету.

Протягом 2014-2015 н. р. проводилися методичні оперативки з метою ознайомлення педагогів з нормативними документами, методичними рекомендаціями щодо викладання окремих предметів, напрямків роботи, передовим педагогічним досвідом колег НВК, району та області, новинками науково-методичної літератури, фахових періодичних видань тощо.

На кінець 2014-2015 н. р. якісний склад педагогічного колективу становить:

  • вчителі вищої категорії та зі званням «старший вчитель» – 2 – 7,6 %;
  • вчителі І категорії – 5 – 19 %;
  • вчителі ІІ категорії – 8 – 30,4 %;
  • вчитель-магістр – 1 – 3,8 %;
  • вчителі-спеціалісти – 6 – 22,8 %;
  • вчитель-бакалавр – 1 – 3,8 %;
  • вчителі-молодші спеціалісти – 1 – 3,8 %;
  • практичний психолог ІІ категорії – 1 – 3,8 %;
  • бібліотекар ІІ категорії – 1 – 3,8 %.

Одним із напрямків методичної роботи НВК була організація роботи з молодими спеціалістами (станом на 29.05.2015 р. у НВК працює 4 молодих педагогів), завдання якої – надання необхідної допомоги молодим педагогам в оволодінні методикою викладання свого предмета, формування вмінь використовувати у своїй роботі досягнення сучасної психолого-педагогічної науки, передового педагогічного досвіду, стимулювання творчої активності молодих спеціалістів тощо. З вересня 2014 р. розпочали свої перші педагогічні кроки 4 педагогів: Шикерук О.Г., вихователь дошкільної групи, Борозенна Г.Г., вчитель образотворчого мистецтва, Сверчевський С.Ю., вчитель фізичної культури та захисту Вітчизни, а з ІІ семестру – Шемчук Н.В., вчитель англійської мови.

Для цих педагогів проводились заняття у школі молодого педагога. Молоді спеціалісти мали змогу відвідувати відкриті уроки у досвідчених колег, вчителів-наставників. Керівник школи молодого педагога Петрик І.Г. та наставники надавали відповідну оперативну адресну допомогу новопризначеним вчителям, проводила консультації, що значно поліпшувало процес їх адаптації, сприяло підвищенню педагогічної майстерності молодих спеціалістів.     

У свою чергу адміністрація НВК згідно з графіком відвідувала уроки та позакласні заходи молодих спеціалістів, надавала методичну допомогу у підготовці вчителів до уроків, необхідні рекомендації щодо підвищення свого методичного та фахового рівня тощо.

Наприкінці І та ІІ семестру 2014-2015 н. р. проводився моніторинг результативності участі учнів та педагогів у конкурсах, олімпіадах, МАН, змаганнях, акціях тощо. Так, вчитель хімії та біології Бабкіна О.С. (номінація «Хімія»), представила свої матеріали з досвіду роботи на районному етапі конкурсу «Вчитель року», і як результат наполегливої праці, – посіла ІІІ місце в районному етапі даного конкурсу; забезпечили результативну участь в обласній педагогічній виставці «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» такі педагоги: Ковальчук С.В. («Українська мова та література» у складі творчої групи – І місце), Бабкіна О.С. («Хімія» у складі творчої групи – І місце), Швець Н.В. («Географія», «Педагог-організатор» у складі творчої групи у складі творчої групи). Ці вчителі показали високий рівень методичної активності, ініціативи, творчості та конкурентоспроможності.

Вчителі-предметники забезпечили результативну участь учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів: Шрамко Назар та Лисай Яна, учні 10 класу посіли ІІ місце в районній олімпіаді з географії (вчитель Швець Н.В.); Шрамко Назар, учень 10 класу зайняв ІІ місце в районній олімпіаді з математики (вчитель Пантелеймонова Л.Е.) та І місце в районній олімпіаді з історії (вчитель Борилюк Д.П.); Шудрак Вероніка, учениця 7 класу посіла ІІ місце в районній олімпіаді з хімії (вчитель Бабкіна О.С.). Ці вчителі показали високий рівень професіоналізму у роботі зі здібними та обдарованими дітьми.

Порівнюючи підготовку учнів до конкурсу-захисту наукових робіт МАН минулих років, можна зробити висновок про те, що й у 2014-2015 н. р. рівень підготовки значно покращився, про що свідчить той факт, що учень 4 класу Нюнько Віталій та учень 3 класу Ємець Максим посіли відповідно ІІ та ІІІ місця у І (районному) етапі конкурсу-захисту наукових робіт МАН-юніор (вчителі Янчук Н.А., Миронюк Н.О.).

З метою поширення кращого педагогічного досвіду, підвищення рівня фахової та педагогічної майстерності, активізації творчого потенціалу та професіоналізму педагогів у НВК проводилися різноманітні методичні заходи: декада наставника (наказ по НВК від 05.09.2014 р. № 95-од), молодого спеціаліста (наказ по НВК від 02.02.2015 р. № 19-од), декада педмайстерності «Я атестуюсь» (наказ по НВК від 01.12.2014 р. № 125-од), щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек (наказ по НВК від 17.09.2014 р.  № 100-од), місячник передового педагогічного досвіду (наказ по НВК від 27.02.2015 р. № 28-од) тощо. У рамках цих заходів проводилися відкриті уроки та виховні заходи, у проведенні яких свій професіоналізм продемонстрували такі педагоги: Швець Н.В., Бабкіна О.С., Ковальчук С.В., Янчук Н.А.,   Борилюк Д.П., Мєшкова Т.В.

Загалом якісно організовано і проведено у 2014-2015 н. р. предметні тижні, про що свідчать звіти та фотоматеріали вчителів-предметників. Так, на належному рівні проведено наступні тижні: історії та правознавства (вчитель Борилюк Д.П.), хімії, екології (вчитель Бабкіна О.С.), тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності (вчителі Ребекевша Ж.М., Нюнько Ж.І., Миронюк Н.О., Янчук Н.А., Мудра О.І., Шикерук О.Г.,  Іванівська Ю.М.), олімпійський тиждень (вчитель Сверчевський С.Ю.), тиждень книги у рамках щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек (бібліотекар Мєшкова Т.В.), тиждень географії (вчитель Швець Н.В.).

Багато років поспіль у НВК діє науковий осередок «Логос», до участі в якому залучені здібні та обдаровані учні, що мають хист до написання науково-дослідницьких робіт. Керівництво науковим осередком здійснює Бабкіна О.С., яка забезпечує ефективну діяльність наукового осередку згідно вимог, веде необхідну ділову документацію, вчасно подає відповідну звітність. У кінці грудня 2014 р. у навчальному закладі проведено наукову конференцію, в якій взяли участь слухачі, кандидати у члени МАН та дійсні члени МАН зі своїми наставниками.

У НВК продовжують активно впроваджуватися інноваційні технології, їх елементи у навчально-виховний процес та в управлінську діяльність, зокрема: інформаційно-комунікативні (Маєвський А.Ю., Ребекевша Ж.М., Швець Н.В., Бабкіна О.С., Борилюк Д.П.), інтерактивні (Пантелеймонова Л.Е., Петрик І.Г., Лінник Н.В., Янчук Н.А., Ковальчук С.В.), здоров’язберігаючі (Янчук Н.А., Ребекевша Ж.М., Швець Н.В.) та особистісно зорієнтовані (Мудра О.І.).

Адміністрація НВК використовує у своїй практичній діяльності інноваційні технології та їх елементи, зокрема: управлінський моніторинг, нетрадиційні форми проведення педагогічних рад та нарад, інформаційно-комунікативні технології тощо.

 З 2012-2013 н. р. розпочато реалізацію програми експериментально-дослідної роботи з проблеми «Впровадження здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховний процес з метою формування навичок здорового способу життя, збереження та зміцнення здоров’я, виховання культури здоров’я школярів». Для організованої, цілеспрямованої та ефективної роботи щодо реалізації даної програми працювала наукова лабораторія (керівник Швець Н.В.). У 2014-2015 н. р. завершено експериментально-дослідну роботу з даного напрямку.

У 2014-2015 н. р. виховна робота в навчальному закладі спрямовувалась на реалізацію Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, державних національних програм, наказу Міністерства освіти і науки України від 27.10.2014 р.№1232 «Про затвердження плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді», здійснювалась відповідно  до  методичних  рекомендацій та листів Міністерства освіти і науки України щодо посилення національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх  навчальних закладах у 2014-2015 навчальному році  та  нормативних документів у сфері освітньої політики щодо виховання,  згідно річного плану роботи закладу, плану виховної роботи,  планів  класних керівників, які були затверджені у січні 2015 р.

Продовжувалась робота щодо  попередження бездоглядності та пропусків учнями занять без поважних причин. А саме з такими учнями, як Сіваківський Ю., учень 10 класу, Ємець К., учениця 9 класу, Кузьомко О., учень 11 класу, Олійник  А., учень 7 класу, Кривошия Т., учениця 6 класу, які мали найбільше пропущених занять. Також робота у відповідному напрямку проводилась і з батьками цих учнів. Класні керівники та адміністрація  закладу проводили  індивідуальну  роботу із залученням соціального працівника Вихівської О.Ю., що частково покращило  відвідування цими учнями занять.

Класними керівниками, соціально-психологічною службою  закладу  проводилась індивідуальна робота з дітьми «групи ризику», які  схильні до девіантної поведінки: Можейко О.,Сіваківською А., Кузьмичем М.,  Ємець Я., Кузьомко О., Белковським Б., Шадюком О.  Педагог організатор Швець Н.В. залучала даних дітей  до участі у різноманітних позакласних заходах тощо. Це дало змогу  суттєво покращити поведінку дітей і уникнути небажаних ситуацій як у школі, так і поза її стінами.

Варто зазначити, що  учнівське самоврядування–учнівська  рада  на чолі з президентом Шуригіною Тетяною, ученицею 8 класу, куратором  Швець Н.В., проводять непогану роботу щодо організації  різноманітних шкільних заходів, конкурсів, залучаючи все більше учнів до участі в них.

Додатковим стимулом для організації класів, активності та дисциплінованості учнів, стало нагородження  в кінці  року учнів 8- го класу (класний керівник  Ковальчук С.В.) почесною відзнакою «Клас року-2015»  і відзнакою  «Класний керівник року-2015» та почесною  гетьманською перехідною булавою  Бабкіної О.С., класного  керівника 7-го класу, за те, що  змогла  організувати  клас, налагодити довірливі стосунки з дітьми, покращити дисципліну.

        В рамках громадянського виховання варто відмітити  роботу, яка проводилась на базі шкільного музею  громадського та політичного діяча, депутата декількох скликань О.І.Ємця. Так,  в  день пам’яті  О.Ємця в музеї було проведено три екскурсії, які були відповідно адаптовані під вік відвідувачів: учнів 1-4 класів, учнів 5-7 класів, учнів  8-11 класів. Екскурсії проводили Мороз І., Шуригіна Т., учениці 8 класу, керівник Мудра О.І. Традиційно демонструвався фільм «Дорогами долі»  про життя О. Ємця, який діти переглядали з особливим інтересом. Крім того варто відмітити, що сам музей є місцем проведення зустрічей, відкритих годин спілкування, шкільних презентацій тощо. Також  в рамках тижня патріотичного виховання, який проходив в березні, діти стали учасниками заходу «Вільна трибуна» (організатор  Швець Н.В.), де могли висловити свою громадянську позицію, щодо подій в країні, планів щодо благоустрою села, території школи.

Найбільша увага приділялась  національно-патріотичному вихованню, що здійснювалось на досить високому рівні. До  Дня Соборності України, вчителем історії Борилюком Д.П. та вчителем української мови Ковальчук С.В. була проведена відкрита година спілкування «Україна Соборна. Сучасні борці за незалежну та Соборну Україну», де розповідалось про Оврашка  Сергія Миколайовича, який загину в зоні АТО.  Вчитель музики Франчук О.І.  підготувала літературно-фольклорну композицію «Вкраїнську всю родину від Заходу до Сходу єднає Коляда».

У фойє школи створено стенд «Маю честь захищати Вітчизну», де зазначена інформація про  односельчан,  які знаходяться  в зоні АТО, несуть службу в військових частинах  або ж перебувають на військових навчаннях.

24 січня  учні  8-11 класів були учасниками траурної процесії прощання  з воїном - односельцем  Молодикою  Андрієм Миколайовичем, який загинув в зоні АТО, захищаючи незалежність нашої Батьківщини.  Згодом,  в  класі-музеї,  було створено стенд  «Хоробрі серця», присвячений  Молодиці А.М. та воїнам Шепетівщини, які загинули під час служби в зоні проведення антитерористичної операції.

14 лютого Мудрою О.І., заступником директора з виховної роботи, була організована  зустріч учнів 5-11 класів на тему «Мужність та звитяга  воїна» з воїнами-інтернаціоналістами, яка проводилась на базі музею О.Ємця.  Воїни-афганці розповідали про ситуацію на Сході і ту далеку війну, яку їм випало пройти, а учні  школи  розповіли гостям про відомого земляка, в  музеї якого вони знаходились. Зустріч вийшла цікавою та корисною для обох сторін.  18  та  28 лютого було організовано дві екскурсії  для учнів  9-11 класів (відповідальний Борилюк Д.П.),  та учнів  5- 8 класів (відповідальна Петрик І.Г.) в музей воїнів-інтернаціоналістів в м. Шепетівку, які  справили незабутнє враження на дітей.

20 лютого до Дня Героїв Небесної сотні, Мудрою О.І.  було проведено  урочисту лінійку та  презентацію оновленого  стенду  «Революція Гідності».

В рамках тижня патріотичного виховання, який проходив в березні та до Дня визволення села від нацистських загарбників, учні  1-11 класів взяли участь в Маршруті слави «Безсмертний батальйон», що мав засвідчити єдність поколінь, невмирущість подвигу воїнів-захисників, які  гинуть заради Батьківщини, адже розпочали маршрут від будинку воїна Молодики А.М., який загинув в зоні АТО, і пройшли  до всіх пам’ятників  загиблим воїнам, де були урочисто покладені вінки.

Варто зазначити, що протягом  січня – березня,  з ініціативи  дітей і класних керівників, та за активної підтримки батьків тривала акція «Купи солодощі – підтримай  нашу армію». Кошти, виручені від розпродажу солодощів були направлені на допомогу  мобілізованим  воїнам: Кондратюку А.М., Палієві В., Верхогляду П.В., Поліщуку М.І., Белковському С.К., Маєвському Б.Ю.

Протягом ІІ семестру тривали різноманітні акції на підтримку наших бійців, які перебувають в зоні АТО: «Лист захисникові Вітчизни», «Подаруй  свою  валентинку українському воїнові», «Писанка для воїна» тощо.

Також  5  березня  до Дня Гімну України в школі був проведений  флеш – моб «Вшановуємо Гімн своєї Батьківщини».  Всі учні школи отримали оцінки за знання Державного Гімну, про що свідчать записи в щоденниках. А згодом учні 1-4, 5-8, 9-11 класів разом з класними керівниками урочисто виконували  Гімн своєї держави з використанням  символів та атрибутів.

До дня 8 березня   педагогом –організатором Швець Н.В., вчителем музики Франчук О.І., вихователями  Марчук О.Ю., Шикерук О.Г., було проведене свято «Інший бік жіночої душі. Жінки героїні», за участі дошкільнят та учнів 1-11 класів. Як наслідок, діти   ще раз пригадали імена відомих українок, які в різні часи своєю мужністю та талантом прославляли і звеличували нашу Батьківщину.

До Дня пам’яті та примирення та до Дня Перемоги у навчальному закладі проводились години спілкування по класах; екскурсії  до обелісків загиблим воїнам; Мєшковою Т.В, бібліотекарем,  була організована виставка художніх творів «Подвиг не має забуття»; Борилюком  Д.П., МудроюО.І. була  організована виставка портретів воїнів –односельчан, які загинули на фронтах і тих, кому пощастило повернутися з війни додому «Вдивляюсь в обличчя солдата».           

Учні НВК  під керівництвом Бабкіної О.С., Куземко О.М. взяли участь в прибиранні території пам’ятників та братських могил, посадці квітів біля підніжжя обелісків. Вчитель трудового навчання Рабош Н.Г. спільно з класними керівниками: Нюнько Ж.І., Миронюк Н.О., Янчук Н.А., Петрик І.Г.,БабкіноюО.С., Ковальчук С.В. провели флешмоби  «Квітка пам’яті», під час яких були виготовлені  маки, для  всіх  учасників  мітингу, присвяченому Дню Перемоги. В  рамках  згадуваних заходів,  пройшов флешмоб «Молодь єднає країну», де учні утворили Герб нашої держави та урочисто  виконали Гімн.

8 травня в День пам’яті та примирення  вчителем історії  Борилюком Д.П. була проведена відкрита година спілкування для учнів 5-11 класів  «Герої серед нас», на яку було запрошено маму загиблого воїна Молодику Ганну Миколаївну, а також  відкриту годину спілкування для учнів  1-4 класів «Про минуле  серце пам'ять зберігає», яку підготувала Миронюк Н.О.

9 травня  дошкільнята, разом з батьками, всі учні школи взяли участь в урочистій ході та  мітингу присвяченому Дню Перемоги. А учні  2- 10 класів були задіяні в  літературно – музичній  композиції.

Слід згадати  про участь учнів та вчителів у творчих конкурсах: так Учні та вчителі школи  долучилися до Х-акції  по збору коштів для обласної дитячої лікарні  «Надія на майбутнє», за  збір яких відповідала учениця 10  класу Таргоніна І.

В рамках  Шевченківського тижня  проводились  виставки-екскурсії  «Шевченко-художник»,  «Кобзар – книга символ», які були організовані бібліотекарем Мєшковою Т.В.  А також проходила літературно-музична композиція «Стежками Кобзаревої долі», організована вчителем української мови Ковальчук С.В., бібліотекарем Мєшковою Т.В.

21 травня учні та вчителі школи активно долучились до Всеукраїнської  акції  присвяченої Дню вишиванки.  Цього дня була організована виставка зразків  орнаментів  різних  регіонів України, проходило дефіле у вишиванках «Парад вишиванок»,  малювання узорів на асфальті під виконання  дівчатами  7-9 класів пісень про вишиванку.  Відбулася зустріч з сільською умілицею Шудрак Ю.І. та виставка її робіт, а на останок було зроблене колективне фото «Ми у вишиванках».

В рамках тижня дитячої та юнацької книги, який проходив в березні,  бібліотекарем Мєшковою Т.В. було заплановано і проведено ряд цікавих заходів:  для учнів 1-4 класів – «Розмальовую героя», «Чому хворіють книжки»,  5-6 класів – конкурс приказок «Мудре слово», 7-8класів – презентація «Із читацького формуляра» та  багато інших, що дало змогу активізувати читацький інтерес дітей, привернути їх увагу до діяльності шкільної бібліотеки.

Учні не стоять осторонь  місцевих сільських подій. Так, учні 4 класу та 7-10 класів були активними учасниками свята на честь відкриття оновленої криниці в центрі села, і як наслідок – отримали подяку Хролинської сільської ради, за ініціативну діяльність спрямовану на розвиток села.

Крім різноманітних природничих та екологічних акцій, як от: «Пролісок», «Синичка», «Зелена весна», «Весняна толока»,  учні  школи  були залучені до посадки  лісу  в Мальованському лісництві, що дало змогу поглибити  знання дітей з природознавства, усвідомити значення дбайливого ставлення до природи, познайомитися з професією лісника.

Варто відзначити роботу гуртків. Так, члени гуртка ЮТК: Ємець Я., Мороз І., Шуригіна Т., Шудрак В., Кузьомко О., Верхогляд А.(керівник Швець Н.В.), стали активними учасниками  трьохденних  туристичних змагань в с. Городищі, де продемонстрували непогані знання та вміння на багатьох  маршрутах, а це свідчить про результативність роботи  керівника гуртка.

Фольклорний  ансамбль  «Медунка», учасниками якого є учні 2-8 класів, що займаються в гуртку «Дзвінкі голоси» під керівництвом  вчителя музики Франчук О.І. взяли участь в районному конкурсі-огляді художньої самодіяльності, де  вирізнились цікавою постановкою виступу та яскравістю костюмів.

Виховання учнівської молоді не можливе без демонстрації активної життєвої позиції  тих хто поряд,а саме вчителів та обслуговуючого персоналу. А тому варто відмітити, що  всі вчителі,  вихователі і весь обслуговуючий персонал, без винятку, взяли активну участь в акції «Купи солодощі – підтримай нашу армію», чим суттєво збільшили кількість коштів для підтримки мобілізованих бійців. Весь колектив школи відгукнувся на пропозицію допомогти Мальованському лісництву з посадкою  лісу,  двічі виїжджаючи   на виконання даних робіт. Весь колектив школи, за винятком кількох працівників, відвідав м.Вінницю, отримавши незабутні враження від екскурсії  відомими місцями  та споглядання  водяного лазерного  шоу.

 

          Однак в роботі багато невирішених проблем. Тому своїм завданням як директора школи вважаю якісно підготувати НВК до нового навчального року, продовжувати створювати комфортні та безпечні умови навчання та виховання дітей шкільного та дошкільного віку.

Результати (таємного) голосування:

                                                                  За      Проти        Утримались

  • визнати роботу задовільною             56   0               0

 

 

Голова зборів                    

Секретар                     

 

 

 

Переглядів: 521 | Додав: fizzik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: