Вівторок
14.05.2024
19:35
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
width="213" data="http://agitki.ru/flash/stuff/dclock2.swf">
Великомедведівська гімназія Судилківської ОТГ
Головна » 2016 » Січень » 24 » ЗАХОДИ, ПРОВЕДЕНІ У ВЕЛИКОМЕДВЕДІВСЬКОМУ НВК У ГРУДНІ 2015-СІЧНІ 2016 РР.
21:04
ЗАХОДИ, ПРОВЕДЕНІ У ВЕЛИКОМЕДВЕДІВСЬКОМУ НВК У ГРУДНІ 2015-СІЧНІ 2016 РР.
  1.  11 грудня у Великомедведівському НВК відбулися Андріївські вечорниці, надзвичайно схожі на ті, на які збиралася  молодь  кожного українського села в давні часи. Свято було цікавим, веселим, колоритним. У ворожіннях брали участь і дівчата і хлопці, бо кожному хотілось дізнатись про свою долю. Діти жартували, співали, хлопці  калиту кусали, а дівчата пригощали всіх пампушками.

 

  1. 18 грудня у Великомедведівський  НВК  завітав Святий Миколай. Його супроводжували Янголи, які протягом року старанно записували  у спеціальні книжки всі добрі справи, зроблені дітьми, а також фіксували й пустощі, які часом траплялися серед малечі.  Чортики намагалися спокусити дітей бути нечемними, але  ті добре затямили настанови Янголів і не піддалися.  Миколай провів посвяту учнів 1-го класу в Добрики,а учням 2- 5 класів, подякував за  гарні справи. На завершення Святий Миколай обдарував дітей подарунками та солодощами, які були люб’язно надані спонсорами: представником партії «За конкретні справи» Чмиром А.М., та ПП Тригубцем В.В.

 

  1. 13 січня  члени  гуртка «Дзвінкі голоси» Великомедведівськоо  НВК та їх музичний керівник Франчук О.І. привітали з Щедрим вечором працівників місцевого господарства «Сварог». Діти  співали щедрівки,  та продемонстрували  жартівливий народний обряд «Водіння кози». Господарі радо вітали щедрувальників та пригощали їх солодощами.

 

  1. 21 січня у Великомедведівському НВК відбувся урок пам’яті «Ти в наших серцях назавжди» на честь воїна АТО Молодики Андрія Миколайовича, який провела  працівник  краєзнавчого музею Лідія Денисівна ……  На заході були присутні рідні та друзі Андрія, голова села, його перша вчителька, вчителі, діти , односельці. Але найбільш хвилюючим  моментом стала  присутність на заході воїна –побратима Андрія – Куслія Івана Миколайовича, який приїхав на роковини  товариша з Чернігівської області. Молодий чоловік  розповідав, що відразу здружився з Андрієм. Постійно вдвох стояли на  бойових чергуваннях.  Розповідав як  несли службу і як воювали.  З болем і сумом пригадував воїн про той ранковий бій однорічної давнини, який обірвав життя його друга. Саме Іван, ризикуючи  власним життям і будучи  пораненим, витягував вже мертвого побратима з під снайперських  куль.

      Поділився з присутніми своїми спогадами  односельчанин і друг Андрія,  воїн АТО Казмірчук Андрій  Васильович, який за дивним збігом обставин потрапив служити на той самий блок пост під Горлівкою, на якому загинув Андрій і також здружився з Іваном Куслієм, який  вже повернувся на службу після поранення.

        По завершенні заходу всі присутні вийшли на шкільне подвір’я і створили «Ланцюг єднання» на честь Дня Соборності України за яку віддав своє життя Молодика Андрій.  Згодом  всі  учасники дійства відвідали могилу героя на сільському кладовищі.        

Переглядів: 406 | Додав: АМІД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: